Choux-uri cu pate Hamé Select și gem de fructe de pădure
#retetatasty #choux #select
Ingrediente pentru biscuiți:
3 ouă, 90 ml lapte, 90 ml apă, 60 g unt, 1 praf de sare, 90 g făină, 3 cutii cu pate de porc Hamé Select, 2 linguri cu gem de fructe de pădure, 100 g zmeură, câteva fire de cepșoară.
Cum se face:
Încinge cuptorul la 210 grade.
Pune într-o cratiță: apa, laptele, untul și sarea.
Pune pe foc, până dă în clocot, apoi ia de pe foc și adaugă toată cantitatea de făină, amestecând energic cu o lingură de lemn, pentru a omogeniza.
Pune din nou pe foc 1-2 minute, cât să opărești făina.Ia de pe foc și lasă puțin să se răcorească.
Adaugă ouăle, pe rând și omogenizează.
Cu ajutorul unui posh, toarnă choux-uri (gogoșele mici) din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între.
Coace choux-urile la 210 grade, 20 minute, apoi redu temperatura la 180 grade și mai coace 15-20 minute.
După ce choux-urile s-au răcit, umple-le cu pate, cu ajutorul unui posh.
Adaugă puțin gem de fructe de pădure pe fiecare choux.
Servește cu fructe proaspete și fire de cepșoară.