Tarte tatin cu ceapă roșie și parfait din pate de pui
#retetatasty #tartetatin #select
Ingrediente pentru biscuiți:
1 aluat foietaj 400 g,12 cepe roșii,1 lingură cu ulei, 200 ml vin roșu, 2 lg. cu oțet balsamic, 400 ml apă, 4 linguri cu zahăr brun, 1 foaie de dafin, sare, piper, 2 cutii cu pate de pui Hamé Select, 60 g unt la temperatura camerei.
Cum se face:
Dezgheață aluatul la temperatura camerei.
Călește ceapa, tăiată în sferturi, 4-5 minute, adaugă zahărul.
După ce zahărul s-a caramelizat, adaugă vinul roșu, oțetul balsamic și foaia de dafin.
Adaugă apa, lasă pe foc până ce scade sosul, sare și piper.
Decupează din aluat 6 discuri cu diametrul de 11 cm.
Unge cu unt formele de tartă, apoi adaugă 3-4 bucăți din ceapă caramelizată.
Așază discurile de foietaj și crestează-le cu un cuțit.
Amestecă untul moale cu pate și cu o linguriță cu coniac.
Coace tartele în cuptorul preîncălzit, 190 grade, 15-20 min.
Spumează untul împreună cu pateul de pui.
Când tartele s-au răcit, pune pe fiecare o lingură de parfait.